Menjadors contra el malbaratament alimentari.

Entitats participants

L’acció

Els menjadors són un dels principals espais de consum alimentari, però sovint els treballadors o estudiants que hi fan els àpats no segueixen un patró de consum sostenible. Tenen una visió global del menjar en els mostradors i no sempre planifiquen l’àpat i acaben malbaratant part de la seva ració d’aliments.

Aquesta acció vol reduir el malbaratament alimentari als menjadors i conscienciar els clients sobre les seves decisions a l’hora de menjar, unes decisions que afecten directament el seu àpat i que poden convertir-se també en una eina molt útil en la prevenció del malbaratament alimentari a casa.

Durant la setmana de la EWWR es facilitarà un material divers que ajudarà a conscienciar i sensibilitzar els usuaris dels menjadors.

Es faran servir unes estovalles individuals per prevenir el malbaratament, suggerint als clients que consumeixin una quantitat sostenible de menjar.

També es promourà l’ús de carmanyoles portaviandes per tal que puguin emportar-se el menjar que els ha sobrat.

Es distribuiran pels menjadors plafons informatius sobre l’evolució i dimensió del problema del malbaratament alimentari al territori, així com consells per evitar-lo.

Veure la fitxa.

Objectius

  • PREVENIR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI AMB LA PROMOCIÓ D’UNA GESTIÓ SOSTENIBLE ALS MENJADORS PÚBLICS

  • SENSIBILITZAR ELS CLIENTS I PROVEÏDORS EN LA PREVENCIÓ DEL MALBARATAMENT ALIMENTARI

  • INFORMAR ELS USUARIS SOBRE LES ESTRATÈGIES CORRECTES PER EVITAR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

  • ANIMAR A CUINAR LES SOBRES A CASA

Recursos