L’Agència de Residus de Catalunya impulsa proves pilot amb entitats voluntàries durant la EWWR 2016

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) cerca entitats compromeses i amb un alt nivell de responsabilitat social per participar en una prova pilot en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2016. Els participants tindran una oportunitat única per realçar la seva responsabilitat en la generació i la gestió dels seus residus, a la vegada que ajuden a millorar eines i accions pensades per prevenir el volum de deixalles que es generen. Aquestes eines i accions, un cop testades, podran ser d’utilitat per a altres organitzacions en el futur.

Les entitats que se sumin voluntàriament a les proves pilot rebran assessorament especialitzat i acompanyament en l’organització d’activitats durant la Setmana Europea, així com suport comunicatiu professional que contribueixi a millorar la seva visibilitat com a organització. Per altra banda, les accions més innovadores poden optar al Premi Europeu de Prevenció de Residus.

Aquesta prova pilot està pensada per a associacions, entitats o organitzacions del tercer sector, centres educatius, organismes públics o d’altra naturalesa que vulguin treballar en la prevenció de residus de la mà de l’Agència, i en el marc d’una campanya d’àmbit europeu que els reportarà notorietat i reconeixement social.

Les organitzacions interessades han d’enviar un correu electrònic a setmanaprevencio.arc.tes@gencat.cat abans del 30 de setembre. Les places són limitades.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Recordem que la Setmana Europea de la Prevenció de Residus tindrà lloc enguany del 19 al 27 de novembre. Es tracta d’un esdeveniment anual europeu i simultani en 34 regions, que, a més a més, té el suport de la Comissió Europea.

Es preveu que en el marc de la Setmana Europea o European Week for Waste Reduction (EWWR) s’organitzin arreu del continent accions de sensibilització sobre la prevenció i la responsabilitat a l’hora de generar i gestionar els nostres residus.

A més, dissabte dia 19 se celebrarà el dia temàtic de la prevenció d’envasos. A Catalunya es promouran activitats com tallers d’ecodisseny d’envasos, accions per promoure els envasos reutilitzables, una campanya de promoció de l’ús d’envàs porta-viandes a l’escola i a la feina, etc.

La Setmana en xarxes socials

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus s’utilitzaran les etiquetes #ewwrcat i #compromesos, així com les mencions a @residuscat. Per temes exclusius del Dia temàtic de la prevenció d’envasos l’etiqueta és #uselesspackaging. En l’àmbit personal, els ciutadans també es poden comprometre a través d’aquest enllaç.

Més informació: Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *